Ze is een zelfzekere dame die weet wat ze wil: een job in de erotische sector. “Mijn ouders zaten ook in de branche, dus de stap was snel gezet. Eens je erin zit, wil je er niet meer uit. Het is zo boeiend.” Een gesprek met Alexandra uit Diest. Erotische masseuse maar evengoed therapeut: “Hier wordt vaak gehuild op de massagetafel.”

Alexandra baat intussen zes jaar een erotisch massagesalon uit in Diest. Ze werkte 13 jaar in een rusthuis bij dementerende ouderen. Daarna begon ze een rendez-voushotel. “Al stond ik alleen achter de balie, maar het is waar, de stap naar erotische massages is dan wat kleiner”, lacht ze. De sector kende ze al goed: “Mijn ouders hebben ook altijd in de branche gewerkt. We hebben dus altijd heel open over seks kunnen praten, het was heel normaal thuis.”

Psycholoog

Wie een massage wil bij Alexandra heeft keuze genoeg. “Ik doe topless-massage, naaktmassage, lingeriemassage, body-to-bodymassage, een beurtrolmassage, een combi-massage en we kunnen ontspannen in de jacuzzi. Daarnaast zijn er ook een heleboel opties zoals een prostaatmassage, een penismassage, oraal en een manueel hoogtepunt.” Intiem gaat ze nooit, dat is een duidelijke grens. “Maar zelfs dan komen er soms mensen die alleen willen praten of knuffelen. Mensen die al jaren niet zijn aangeraakt en zelfs moeten huilen. Soms ben je echt een psycholoog. Maar het geeft enorm veel voldoening als ze ontstressen en opfleuren.”

Vertrouwen

Alexandra praat erg open over haar beroep, en daardoor krijgt ze weinig negatieve reacties. “Soms zit ik met mijn vriend op een terras, en als je dan mensen leert kennen vragen ze al eens naar mijn beroep. Als ik dan vertel dat ik erotische massages geef, wordt het even stil. (lacht) Maar ik ben zelfzeker, ik heb niets te verbergen. Ik sta recht in mijn schoenen en doe niets fout.” Ook haar partner en zoon hebben geen probleem met haar bijzondere beroep. “Mijn vriend zit vaak boven in ons woongedeelte terwijl ik beneden massages geef, of hij is uit werken. Hij weet wat de grenzen zijn en we vertrouwen elkaar, waarom zou er dan een probleem moeten zijn?”

Bron : Radio 2

Reportage van het ” Oudste beroep ” VRT1  (oude locatie)